image description
image description
image description
image description
image description
image description

U bent hier

11jan

€ 35.000 voor zeven Helmondse maatschappelijke doelen

Stichting Verwenevent, Psychosecafé Helmond, Jan Visser Museum, Jan Visser Dierenparken en Speeltuin Leonardus ontvingen zondagmiddag ieder een cheque van € 5.000,- na afloop van het Nieuwjaarsconcert Helmond. Als verrassing kregen stichting Helmond Zorg Lambertus en de afdeling 4A/ Oncologie van het Elkerliek Ziekenhuis ieder een cheque van € 5.000,-. In totaal is er maar liefst € 10.000,- meer dan vorig jaar geschonken.

Stichting Helmond Ontvangt – Helmond Geeft, een initiatief van Rotaryclub Helmond, organiseerde in samenwerking met de gemeente Helmond, deze muzikale bijeenkomst voor de 11e keer.

Kamarata Zuid, het kamerorkest van Zuid-Nederland onder leiding van Frank Adams, speelde met 22 musici in een sfeervolle aula van het ROC Ter AA in Helmond voor ruim 600 bezoekers. De Helmondse soliste Laetitia Gerards – zang - bracht samen met Kamarata Zuid in een uur tijd een “Weens” nieuwjaarsconcert ten gehore met werken van Grieg, Dvorak, Donizetti, Sibelius, Delibes, Léhar en Tsjaikovski. Traditiegetrouw was de Radetzkymars een afsluitende toegift bij dit concert.

In hun speeches benadrukten burgemeester Elly Blanksma - van den Heuvel en voorzitter van Stichting Helmond Ontvangt – Helmond Geeft (Rotaryclub Helmond) Gertjan Aarts de doelstellingen van dit bijzondere nieuwjaarsconcert. “De stad Helmond biedt jaarlijks een uniek concert aan, “the place to be” in Helmond op de 2e zondag in het nieuwe jaar. Het is belangrijk om lokale maatschappelijke doelen financieel te ondersteunen”. “Dit concert maakt ontmoetingen tussen ondernemers, bestuurders en maatschappelijke instanties mogelijk. De onderlinge betrokkenheid zorgt voor meer “cement” in de samenleving en geeft cohesie. De stad, wij met zijn allen, zijn daardoor beter in staat om de recente uitdagingen het hoofd te bieden.”

Voor het tweede jaar op rij heeft 2atwork.com alle uitingen mogen verzorgen.